Kiről van szó? képgaléria

Kiről van szó?

Kiről van szó?

Aki erről a képről tekint rád, megírta saját groteszk sírversét „Sír (a) felirat” címmel: Ki itt nyugtalankodik csendesen, Író volt és elköltözött az élők sorába. Halt 36 évig, élt néhány napot, S ha gondolkozott, csak álmodott Néhány napot. S mikor kinevették: Azt hitte, hogy kacagtatott. Most itt fekszik e nehéz Temetői hant alatt, Zöld koponyáján kiüt a csíra És azt álmodja, hogy él. Szegény. Béke hantjaira! Ámen.

Elküldheted képeslapként is


Híres magyar írók

Híres magyar írók

- Egyikük sem él már, műveiken keresztül emlékezetünkben mégis./Csak annyit mondok: Sorstalanság - Harmonia Caelestis. Felismered őket?

Elküldheted képeslapként is


Szombathelyi szobor

Szombathelyi szobor

Az bizonyos, hogy indulásától kezdve mindvégig, amikor sokan indokoltan már élő klasszikusnak tekintették, az érte lelkesedők és a mindig fejcsóválók jellemzései oly különbözőek, mintha nem is ugyanarról a költőről volna szó. Vagyis ki Ő? Segítségül csak annyit: bravúros rímeivel talán csupán Szabó Lőrinc veheti fel a versenyt...

Elküldheted képeslapként is


Nyugatosok

Nyugatosok

A Nyugat folyóirat meghatározó alkotói láthatók ezen a felvételen. Egyvalaki közülük nem írásaival gazdagította a lapot, hanem grafikáival, a minden szám elején megtalálható emblémát is ő tervezte. Tehát kiről van szó?

Elküldheted képeslapként is


Szavazás

Téged mi érdekel a legjobban?

Belépés
Kereső
0.007 mp